LED светло за поплавување Вести

Колку лумени и вати се добри за LED поплавно светло?

2023-01-10

За колку лумени и вати се добри LED светло за поплавување?


Потребни се LED светилки за поплави700 до 1300 лумени. Колку светлата се посветли, толку повеќе лумени испуштаат и посигурни вашиот простор. LED поплавните светла со сензор за движење бараат помеѓу 300 и 700 лумени. Овие светла имаат опсег, така што осветленоста може да варира.


Која е моќноста најдобро за надворешни светла за поплави?


Сијалиците со средна моќност се помеѓу 40 и 80 вати. Ова се она што најчесто ќе го најдете во вашиот дом. Тие се исто така светли за да ги осветлите областите што ги ставате светилките од 40 вати. Но, тие се одлични за поголеми области како што се патеки или за осветлување на цел двор. Можете да ги користите за осветлете помали површини, но не заборавајте да ги користите умерено.


Сè над 80 вати не е за домашна употреба. Тие осветлуваат поголеми површини како паркинзи, автопати, пешачки области и такви. Со овие светилки можете да го осветлите вашиот двор и дворовите на соседите.


тел
Е-пошта
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept